Make Up Store Klubbkväll

Vilken otroligt rolig kväll
Jag mötte upp Elly och Camilla i lijleholmen, på Gorege coffe. Camilla har fått sina snygg brillor, fan vad du är snygg i de!
Bild kommer
Vi satt där och hade det bra tills vi skulle åka vidare in till stan, klubb kväll på Make up store. Just nu har 50 talet kommit tillbaka så de hade gjort jättefint i butiken med fina drinkar och bakelser från Gorege tror jag att det var. Vi fick höra om nya looken och hur man la den, vad man skulle tänka på och vilka färger som användes. Make up store har kommit med en ny grej, perfymer och ljus. Jag tycker att de är så underbara, snygga och luktar gott!


Jag hade jättekul med er tjejer, toppen kväll!


"Jag måste lägga upp de här bilderna på min hemsida.."
"Har du en hemsida?"
"Ja, facebook.."

Haha, vad vi skrattade sista biten på tunnelbanan

Puss och kram

Ja, visst en liten puss!

Bröllop

En av de största dagarna i en kvinnas liv
Denna sminkning måste ju se helt perfekt ut annars hoppar ju nästan bruden ut genom fönstret.

Jag missade genomgången för att jag var så upprörd över att skolan inte fungerade och att jag blev the "bad guy", fick inte så mycket hjälp från tjejerna heller och då blev de för jobbigt. Men de var så söta sen när jag hade lugnat ner mig, min söta tittade på mig och sa "vill du jobba med mig idag?" Det var väldigt uppskattat, och resten av dagen var bra!

Dags att gifta sig?

.."nej eyelinern blev inte bra så du vill inte gifta dig idag!"

Jag har märkt att åldern har inte någon betydelse när det gäller någonting, jag tänker att de är ju vuxna så hallå!?!?! Nej det verkar ju inte hålla och det borde det väl inte, man är ju den man är och ska inte veta någonting eller bete sig på ett visst sätt baserad på åldern, det handlar bara om egna erfarenheter och åsikter. Men när det handlar om att sköta ett företag och erfarenhet från 20 år så borde man ju faktiskt veta lite om att sköta det på ett bra sätt. Nu har jag lagt allting bakom mig och ska bara njuta av den tiden som är kvar på min dröm utbildning.

Hår-uppsättning

Fan vad skoj att veta detta
Alla var för snabba med att ta ner det håret som sattes upp så jag hann inte fota men coolt var det! Nu har jag fått tre grunder som har har 20 ben där hela looken förändras, det är ju sånt man vill veta. Vi fick en fashion-ute i skogen ruffs style, en vacker-ute i skogen bröllops style och en där man använder sig av plattång och lyckas voffla håret ändå, coola saker! Det var skoj att se, men vi fick ingen tid alls typ att prova så alla var lite sena men.

Vi har från dag ett fått höra att saker alltid måste lösas, helt plötsligt sitter du ute i skogen och har ingen el, du kan inte ha hela butiken med smink med dig ut, vad gör du? Jo, nu vet jag vad man gör!

Puss and little big hugs

Kill-make up

Längtat, längtat så länge till denna dag
Ofta man sminkar en kille och ofta man isåfall gör det rätt. Jag kommer ihåg när jag och Malin från grundskolan fick sminka två killkompisar, haha det blev ju som det blev. Och juste vattenfast maskara på också, det gick ju inte bort för honom. Det här var iallafall jättekul och därför var jag lite för ivrig i början så det blev lite för mycket men sen hittade jag mig tillbaka. Vi hade en look tre men den fattade inte jag, där var jag för mesig och visste inte vad man skulle göra. Den får jag köra på Emil när han kommer hem från Amsterdam.

Det är lätt att sminka en snygging


"To much"                                    "Good work"

Vill först jag tacka min älskade Camilla som hittade sin vän Niklas och tipsade om att han kanske kunde ställa upp, tack, tack och tack!! Sen vill jag tack snälla Niklas som hoppade sin sovmorgon för att vara med på detta, tusen tack för att du kom och satt toppen som modell. Nu vet du ju också hur du ska göra på fredags kvällen, hehe! Tack båda två igen, verkligen!

Puss and litte big hugs


Praktik i butik

Idag har jag varit i butik och träffat kunder
Jag har varit stamkund på norrlandsgatan sen alla mina år på make up store. Denna dag fick jag stå på en annan plats, bakom kassan och inte framför. Det var måndag och fel på tunnelbanan så inte jättemycket kunder men vi hade en trendig äldre dam som hade en privatsminkning så det var kul. Jag fick hjälpa de kunder som kom in och det var också väldigt kul eftersom att då blev det jag som var lite cool och bra. En riktigt okej dag faktiskt, var på en fotoskola också som hade öppethus där jag har varit intresserad av att börja på men tror inte att det är dags än men det kommer om det är rätt för mig.

Måste bara säga att vi Stockholmare är så roliga och stressade hela tiden. Ett tåg mot Ropsten stod inne på liljeholmen och skulle åka iväg, plötsligt rullar ett Mörby tåg in. Kondoktören på Ropsten tåget säger att Mörby kommer åka före och att vi inte kommer åka förän 16 över, hela jag lovar hela vagnen töms och alla går över till Mörby tåget. Detta kanske inte känns så jättekonstigt men klockan var 13 över när hon sa detta, det var 3 minuter som folk inte orkade vänta. Hur vet du att du är Stockholmare? Jo du gör detta så vet du, jag är stockholmare!!

Idag skickade jag iväg cv och personligt brev till en butik, jag hoppas verkligen verkligen att jag får det. Om jag får det ska jag dricka tequila
med mamma och pappa!!

Puss and litte big hugs




Liljeholmen och Mona

Jobbat hela helgen och sovit ungefär 8 timmar av 48 timmar
Oj, trött var jag efter fredags kvällen men det gick ändå att jobba. Mina gäster var så trevliga och tacksama för det jag gjorde, så skönt! Efter jobbet på söndagen träffade jag Mona i liljeholmen, vi gick runt lite i affärerna. Båda två hittade ett par sjukt snygga shorts (juste, det bästa av allt, 62 kronor), jag har alltid velat ha ett par sånna men inte hittat tidigare.
Bild kommer
Sen satte vi oss ett tag och på wayns coffe, alltid där asså! Tycker att det är väldigt skönt att sitta där och bara ta det lungt med en kopp kaffe. Vi hade det jättemysigt och jag är så stolt över henne för hennes senaste beslut i livet, du vet att du gjorde rätt min vän.

När jag sen kom hem, blev det familjen framför blåsningen. Haha Johan Glans tycker jag är så skojig person, han vet vad han gör lite så. Efter det blev det dags för sängen, var så trött och ville verkligen bara sova.


Puss and little big hugs

Gay night

Wow, vilken grym toppen kväll
Denna kväll ska vi tjejer till en gay-klubb, första gången var det för alla fyra. Gabbi hade hittat en som ligger i Slussen och heter Paradise. Jag Elly och Gabbi åkte hem till Maria i skanstull och började kvällen med en mysig middag och gott vin. Maria har fått det så fint i sin lägenhet, verkligen mysig.

Vi åkte in till slussen strax efter 11 och då var det ju inga problem med tunnelbanan. Det här stället måste vi verkligen börja hänga lite på, kände jag från det att vi kom in genom dörren till att vi gick. Camilla och tre vänner kom dit också, vi såg en dragshow tillsammans. Sen blev det dansa hela kvällen, så kul med alla mysiga killar. Jag hade så grymt kul den här kväll
en och det vet jag för jag dansade hela kvällen, vilket bara händer när jag har kul.


Kolla extra på
Camillas tröja, egen design!!


Klockan 3 stängde de, Maria och Gabbi åkte hem men jag och Elly ville inte att kvällen skulle ta slut. Vi gjorde så att den fortsatte ett tag till, båda två var hungriga så vi funderade på hur vi skulle lösa detta. Det var för mycket folk på donken i slussen så det orkade vi inte men vi ville ändå ha hamburgare. Jag kom med det smarta förslaget att vi skulle åka till telefonplan och sen knalla till västbergas donk. Elly nappade och vi åkte iväg. När vi kommer fram till Liljeholmen kommer det roliga i denna historia. Jag sitter på rätt tåg och är hemma inom 5 minuter, Ellys buss hade 5 minuter så hon skulle vara hemma inom 10 minuter. Ändå väljer vi att fortsätta äventyret vidare och kommer hem till halv 5. Haha vad jag älskar oss!!
Jag skulle också börja jobba halv 8 så när jag sen kom hem fick jag sova 1 ½ timme sen var det dags att hoppa upp igen, skoj!


Stor puss and little big hugs


90-talet

Two look's on one face

Det som var lite svårt och jobbigt med detta var att man jämförde de två ögonen och tyckte att det vara alldeles för lite färg på ögat som inte var så sotat. Jag började med det lite diskretare ögat och var sen nöjd, gick över till det väldigt rotade ögat och då fick andra ögat för lite uppmärksamhet. Jag fick kritik för att mitt sotade öga inte hade någon riktig form och efter att det var sagt håller jag med. Men det var skoj att sminka denna look, väldigt snyggt och elegant och sen den andra som var väldigt snygg och lite "ruffy".


Reultatet på 90-talet


Puss and litte big hugs

80-talet

Folk gick ut så här
Bilden ser inte så jättebra ut kanske men fick ett "good work" av Olle iallfall. Denna grej med rouge var nått som jag inte gjort tidigare, toppen kul!! Det var dock lite svårt att få det jämnt på båda sidorna, så jag fick ett "öva ger färdighet.." av Olle så det är väl bara att öva på.

Tillbaka på 80-talet




Puss and little big hugs

Nya look

Jag blev helt kär

När Olle satte på denna peruk kände jag mig så cool och snygg, har känt mig så ful på senaste med mitt tråkiga hår. En sånn här ska jag lätt köpa i Kina i sommar, helt klart!!



Detta var en toppen dag, jag fick en befrielse denna dag. Åkte till Nina för att prata lite, alltid så skönt att bara sitta och prata om viktiga saker som man inte tar i tur med annars. Efter en timme hade hon öppnat mina ögon för den värld som jag själv lever i. Hon sa allt, exakt allt som jag behövde höra, utan att jag sa till henne att hon skulle säga det. Media är någonting som har en stor jävla makt och om jag får säga mitt så gör de ett så dåligt jobb. Det dom har är en lista som man ska gå efter med livet, och om man följer listan är livet bra och man är lycklig. Om jag skulle följa denna lista så skulle ju jag bara leva som alla andra, mitt liv ska ju vara unikt eftesom att jag är unik. Bara för att "du" vill vara smal betyder väl inte det att jag vill vara det, bara för att "du" började dejta som 14 åring betyder väl inte det att jag ville göra det, bara för att "du" dricker alkohol betyder väl inte det att jag vill göra det. Jag har varit så medveten om mina val till bland annat dessa saker men ändå tänkt på ett helt annat sätt pga att just media får allt att framså så självklart. Nu äntligen är jag så tacksam för att jag är mig själv och för alla val jag har gjort, det är verkligen inget fel på det valen!

Puss and little big hugs

70-talet

Det blir bättre för varje dag som går

Jag har kommit fram till att det kan vara ganska kul med att lägga upp tanken bakom min sminkning. Vi får en genomgång på en make up och sen resten av tiden att lägga den. Denna make var skoj att göra, fick ett "nica work.." av Olle också så då var jag glad.


Olles resultat


Mitt resultat


Puss and little big hugs





60-talet

Åh, åh det här var min dag
Fan vilken rolig make vi gjorde idag, det är just det här jag tycker är så jävla kul. När man får ta i med färger och linjer då händer det grejer. Först när vi såg resultatet från våran lärare Olle så blev alla lite rädda tror jag. Vi tyckte att det så så svårt och komplicerat ut men jag tyckte faktiskt att det här var lättare än tex 50 talet för här får du en sån tydlig bild.

Olles resultat


Mitt resultat



Efter skolan var jag toppen glad och skulle möta upp pappa för att käka och också få mina shorts som skulle tillbaka till HM. Haha, jag hade tillgodokvitto och tänkte att jag ändå på nått sätt kunde få tillbaka kontanter men så var inte läget. Jag köpte en kavaj för mitt tidigare tillgodokvitto, gled över till en annan HM mittimot och
lämnade tillbaka min nyköpta kavaj och så säger hon "Ja då får du pengarna på ett kort då.." Och det ända jag tänkte var "Fan, Elly hade rätt.." Men jaja, jag har ju 300 ändå och det kan ju alltid vara bra!

Puss and little big hugs

50-talet

Väldigt väldigt seg uppdatering, men har varit så trött
50-talet är inte riktigt min look, jag tycker att det är jättesvårt att få till den fina eyeliner linjen. Efter skolan gick jag och satte mig på Mäster Olof, åt lunch, pratade med Ullis och ritade runda linjer, bara för att öva lite tänkte jag.

Resultatet på min 50-look

Bild kommer snart

Puss and litte big hugs

Fira Elly

I fredags firade vi Elly, we made it Gabbi
Jag slutade 12 och människor skulle komma halv 7 till mig, jag lovade mig själv att inte stressa för ikväll. Självklart så blir det ju aldrig som man tror, självklart så stressade jag in i det sista.
Det som alltså händer ikväll är lite överraskning för Elly som då inte har en aning om vad som händer. Enligt henne så ska vi äta middag, jag, Elly, Gabbi och Maria hemma hos mig, men no no vännen vi åt alla vänner tillsammans. Alla kom runt halv 7 som jag uppskattar grymt, alla vet hur jag blir skulle bli om de inte kommit i tid. Camilla slutade halv 7 så hon fick komma sent och det gjorde inget, Maria fejkade mötes plats och jag skickade in Elly på vivo för att vinna lite tid. Haha vilket team vi var, men stackars Elly! När alla hade kommit gömde de sig längst bort i ett rum och stannade där tills det var dags att hoppa fram. Åh vad lyckat det blev, Elly blev så överraskad och glad!!


Toppen, toppen kväll!



Hela underbara gänget


Födelsedagsbarnet, sötnos!



Red and black ♥

Puss and little big hugs

40-talet

Denna skoldag gjorde början på min dag
Vi hade föreläsning som vanligt och idag med Olle och sen satte vi igång att sminka varandra. Tidigare när vi har lagt en make up och Olle har gått runt och tittat på resultatet så har jag alltid fått ett "Om du kommer med här bak.. titta i spegel.." Detta betyder alltså att jag har gjort nått helt fel. Så har man hört att han säger till andra "Skitsnyggt, det är skitbra!!!" Då undrar man ju bara vad de andra gör för att få ett sånt!?

Idag, idag och idag fick jag ett "Skitsnyggt, det är skitbra!!" från Olle och hela jag bara lös upp.
And were back at the 40's

Toppen bra början för en toppen bra fredag!!


Puss and little big hugs

30-talet

Jag hade sett fram emot den här sminkningen sen dagen vi började
När utbildningen började fick jag tips på en smink bok av min lärare som heter "Making faces". I boken finns det en del där man täcker över hela ögonbrynen och ritar ett nytt smalt ögonbryn med penna. Jag tycker att det är jättesnyggt till fotograferingar och modevisningar, inget som jag skulle ha själv men då är det wow!
Vi tog bort ögonbrynet med hjälp av wax och smink, det var svårare än vad jag trodde. Men det gick faktiskt bra tycker jag, modellen jag sminkade hade inte jättemycket bryn men de skulle ändå inte synas. Idag hade vi inte Olle och det är han jag föredrar av lärarna. När jag var klar kom min lärare och fixade till det som skulle fixas, hon petade lite mellan det mörka och ljusa på ögonbrynet. Jag blev lite smått sur för att jag inte fick fixa det själv men vad ska man göra..? Jag gjorde ju faktiskt allt annat och blev nöjd också.
.
30-tals make up, mitt resultat
Nu har jag börjat öva på dagens tema under kvällarna, antingen på vänner eller på mig själv för att lära mig!

Puss and little big hugs

20-talet

Resultat på 20-talet


Sminkningen gick faktiskt väldigt bra och det var jättekul med 20-talet.

Puss and little big hugs

Elly 21 år

Den 10 februari är ett bra datum, då fyller världens bästa år
Igår fyllde Elly 21 år, GRATTIS GRATTIS min guld pärla! Vi ska fira dig på fredag, det kommer bli en toppen kväll vet jag redan. Åh, du fina nu tycker jag att vi åker till USA och klubbar eller är det Vegas man ska åka till kanske? Det bästa med att Elly fyller år är att då är det bara 2 månader kvar tills jag fyller år.

1998
GRATTIS PÅ FÖRDELSEDAGEN ÄLSKADE!!

Brasa i mikrovågsugnen

Denna dag kunde sluta väldigt anorlunda

Konverstaion mellan mig och Gabbi :
"Vet du jag gjorde en liten brasa i mikron idag"..
"Asså du borde inte få vistas i ett kök"..
"Meh, jag gjorde det ju inte med flit"..
"Meh, vem fan gör det med flit.."


Sen kom det skratt!


Jag skulle göra en enkel lunch, värma färdig paj tänkte jag skulle vara tillräckligt svårt. Inte hade jag en aning om att det kunde bli katastrof, efteråt skrattar jag bara för jag måste ha sett väldigt rolig ut.
Jag la in pajen i mikron och hade samtigt på ungen, efter någon minut började det ryk och lukta lite bränt men jag tänkte bara "jaja det är väl bara lite varmt här inne och ugnen som beter sig lite skumt". Jag tittatade upp mot mikron, slängde mig på stop knappen och öppnade luckan (ja jag vet att man inte ska öppna den men det tänker man ju inte på då, hallå!) det var några lågor som brann och jag tittade mig förtvivlat omkring i hopp om att någon kunde hjälpa mig i min ensamhet men det fanns ingen. Jag började blåsa men insåg snabbat att det var ett stort misstag och slängde mig på närmaste vattenglas när jag hunnit fram till micron igen hade vågorna gått ner och jag satte ner glaset.. Måste lägga till att jag hade valt grill som läge och var det som orskade hela händelsen så jag vet faktiskt hur man använder en mikro!

Puss and little big hugs

Kväll Make Up

Vilken dag, kvälls make är grymt kul att lägga
Jag tror att jag tyckte att det var lite för kul, så tror jag också att jag tog kritiken från igår lite för långt idag. Nu efteråt skrattar jag bara åt det, som min lärare sa "det är nu ni får göra fel!" Jag tror att jag stod och suddade i kanske 20 minuter på Karins öga, jag tog det lite för långt om man säger så.

Min Kvälls Make

"She's looks like a panda!"

Efter skolan åkte jag in till stan för att försöka hitta min kjol i en större storlek men nu ger jag faktiskt upp, antingen behåller jag den eller så lämnar jag tillbaka den. Jag hittade ett par grymt snygga höga shorts som köptes, det kanske gör det lättare att lämna tillbaka kjolen om jag nu bestämmer mig för det. Efter det åkte jag hem för att jag var helt slut efter skolan, tro de eller ej men man blir trött.

Nu väntar jag på att Elly snart ska komma till mig, mys!






Dag Make Up

Dags make up, "nu börjar jag sätta betyg"
Igår fick vi veta att det böjar på riktigt nu, det är skolan vi går i och därför börjar betyg sättas.
Vi har gått genom alla moment :
Bas
Läppar
Ögon
Ögonbryn


Så vi la en dags make up, 50 minuter hade i på oss. Sen kom Olle och pekade på det som var bra och det som vad mindre bra. Det gick väl ganska bra, jag var lite för försiktig med skuggningen och lite slarvig med eyelinern. Det var någpt jag tänkte på idag när vi la en kvälls make up, det gav ju sina resultat..

Min dags make up

Bilden är alltför gul men vad ska man göra..?

Puss and little big hugs!

Hemma från jobbet

Nu är jag hemma igen från jobbet
35 gäster var det idag så det gick ganska snabbt med allt. Vi har fått en ny skärmaskin som verkar vara bra, känns som att den är ganska säker jämfört med de tidigare vi har haft då jag haft några finger olyckor. Nu hoppas jag att denna maskin stannar ett tag.

"Nu är jag i backen" betyder att jag måste springa, ska möta upp Gabbi på en snabb shopping date.

Ha en bra dag, puss!


Lördag

Denna dag har varit väldigt lugn och skön
Jag har verkligen hela livet framför mig! Idag har jag kommit fram till min stora dröm i livet inom yrkes världen, bildredigerar!

Det finns inget roligare än att sitta i Photoshop och ändra en hel bild genom att klippa och klistra. När jag behöver höja självförtroendet, sätter jag mig framför Photoshop och när jag sen går där ifrån känner jag mig starkre än aldrig förr. Jag kommer lägga upp lite foton som jag har redigerat, tycker att det är så kul!

Melodifestivalen var det ikväll, tycker att Salem Al Fakirs låt var något sjukt mysig!

Imorgon blir det upp tidigt till jobbet så jag ska stänga ögonen strax.
God natt och sov gott, Puss på ni fina

Hudvård

Igår var det fredag och dagens tema var hudvård

Att ta hand om sin hy och vara rädd om den är väldigt viktigt för alla men jag tror att det är extra viktigt för de som jobbar inom skönhet. Ansiktet är våran reklam, det är det första människor lägger märke till och ser.

 

Vi fick en klar bild om hur huden är uppbyggd och vilka produkter som passar till olika hudtyper.

 

 

Masker är aldrig något jag andvänt mig av, tror att det har mycket med att göra att jag inte har förstått dess påverkan.

Fet hy

Djuprengörande mask

Torr hy

Fuktgivande mask


Vi slutade lite tidigare från skolan, så jag Sandra och Anni drog oss in till centralen för att käka lite.

 

Sen mötte jag upp Frida i Gamla stan, vi gick och fikade. Det var väl ett halv år sen vi träffades så det fanns mycket att prata om. Vi gick vidare till HM i slussen för att försöka hitta min kjol i en större storlek men det finns ingenstans, så irriterande! Vi gjorde ett till försök efter det och åkte till liljeholmens galleria men den fanns inte där heller, börjar ge upp lite smått.

 

Innan jag berättar något mer så måste jag bara klargöra att jag har vaknat klockan 6 hela den här veckan.

 

När jag sen kom hem var jag helt slut så jag la mig i soffan, öppnade en flaska vitt (alkoholfritt, eftersom att jag fortfarande går på pencilin och klockan var ju typ bara 5) och hann se ett nytt avsnitt av One tree hill innan jag somnade. Det har också kommit en ny säsong av Project runway som är ett av favoriterna, jag hann se början på det men sen somnade jag och sov så att jag missade hela programmet. Jag vaknade till att mamma stack in huvudet genom dörren, då var det dags att gå upp för att göra mig i ordning för middag hemma hos Olivia.

 

Det blev väldigt god middag, vi gjorde ost fondy. Det var min favorit rätt innan jag upptäckte sushi så jag åt det hemma med familjen ganska mycket som barn. Efter middagen skulle vi se en film så vi la oss i soffan och började titta, Project runway var inte det ända jag missade som visades på tv duken den här dagen. Jag missade hela filmen pga. jag somnade, så som ni förstår så var jag extremt trött. När filmen var slut och jag hade vaknat var det dags för oss att åka hem så vi packa ihop sakerna och drog oss. Sen när jag kom hem la jag mig i sängen och somnade direkt, vaknade idag vi 12 tiden och mådde mycket bättre.

 

Tack för en trevlig fredag!


Filmhistoria

Det har varit en väldigt bra dag idag

Vi satt och tittade på gamla filmklipp som Olle hade tagit ur olika årtionden hela förmiddagen, mycket information och många nya namn men väldigt intressant.

Jag åkte in till stan efter skolan och mötte upp Ina, super kul! Vi satte oss och käkade lunch på Sandys, som jag förresten älskar för att det känns så fräscht och gott. Jag och Ina har inte träffats på jättelänge, efter julen för att hon har varit i Albanien 2 veckor. Vi hade massvis att berätta för varandra, jag är så glad för henne!

Efter lunch gick vi runt lite på stan och tittade i affärer, jag köpte en t-shirt från H&M som det står "make up.. your mind" på men jag kan lätt täcka över "your mind" med hjälp av en snygg hög kjol. Den höga kjolen köptes också idag och det funkar perfekt till skolan med en svart kavaj.

I gallerian hade en skola ordnat upp ett projekt med fotografering och in klippning på olika framsidor av tidningar. Jag och Ina blev fotade och inklippta i veckorevyn, coolt men jag hade gjort de snyggare HAHA!

 

Ina älskar skorna till vänster, tror till 100 % att hon kommer köpa det.

Jag tycker att båda är sjukt snygga!


Jag har haft en riktigt bra dag, tack Ina för en mysig dag med dig!

Gabbi, en av de bästa människor jag känner ska på en audition imorgon. Hon ska sjunga, dansa och spela upp en lite scen. Jag håller alla tummar jag har för dig mitt guldfrö, stor puss på dig!


Jag tänkte sova nu för jag är fortfarande så trött så mina ögon skriker, "stäng mig, stäng mig!"

God natt mina vänner, sov så gott!


Eyes

Vi gick genom ögon igår, stort område
Föreläsningingen pågick i längre än 2 timmar, fick ny information och nya råd. Mitt huvud var helt nyproppat med olika tankar och ideer. Jag fick sätta på lösögonfransar för första gången, fan vad snyggt det blev! Vi fick inte någon riktig riktlinje igår, vi skulle bara prova på att måla ett par ögon.

Jag tycker att det är jättesnyggt med orange och gult på ljushåriga.

Mitt resultat av de sminkade ögat
EyesPhotoshop, oh yes I love it!
Tycker att det blev väldigt snyggt

Nu måste jag springa iväg till skolan, ha en bra dag!

Lips

Så igår fick vi lära oss ett och annat om läppar
Att ha ett nytt tema varje dag, fyra timmar kanske känns väldigt lång tid men jag lovar det behövs verkligen.

Olle, våran lärare hade varnat oss för den här dagen "läppar är de svåraste av allt, so be prepared!" När vi hade haft genomgång och skulle börja sminka varandra hade vi ungefär 3 timmar på oss. För mig tog det 45 jävla minuter att få till hennes läppar, jämna och fina! Små detaljer som ingen tänker på om man inte vet om de, ena sidan är lite rundare än den andra eller så är den rakare.

Resultat på mina första målade läppar
lipps
Jag passade självklart på att leka lite i photoshop,
har inte ändrat nått på munnen
!

Efter skolan åkte jag till café Mäster Olof och bara tog det lugnt hela eftermiddagen, åt deras goda soppa till lunch och satt och skissade på en väska. Jag har börjat fundera på att designa min egen sminkväska nämligen, efter att jag såg en jättesnygg på Make up store slog det mig att det kanske kan gå.

Igår vägde jag också min sminkväska och kom fram till ungefär 7 kg bara den! Det är inte konstigt att jag är så trött när jag kommer hem, hä. Jag märkte också då att jag hade gått upp två kilo men som tur var så pratade jag med Elly samtidigt så hon räddade det hela med att säga "Men du har ju fått så mycket muskler av att bära på väskan!" Jag skrattade men tog såklart väldigt gärna emot den anledningen.

Eftersom att klockan redan är så mycket så tänker jag hoppa ner i sängen (Jag ska vakna halv 7) så ni får se dagens tema imorgon, sorry! Men idag jobbade vi med ögon, det var riktigt kul men också lite klurigt.

God natt och sov så gott, dröm något riktigt mysigt!

God morgon

God morgon mina vänner!

Elly ha en bra dag :)

Puss puss

För trött

Nu är jag så jätte trött, mitt ögonlock känns lika tungt som min sminkväska på 7 kilo.
Det har varit en väldigt bra dag idag, nu är jag tillbaka! Första dagen på 4 veckor som jag har orkat med hela dagen utan ipren. (mot mitt öra, jag brukar inte äta ipren. Någon dag kanske jag berätta om katastrofen med min sista piercing i örat)
Dags för mig att säga god natt och sov så gott!

Måste bara lägga till en sak, idag sprang jag på Calle från idol (inte sprang på att jag sprang in i honom)

Dagens make up kommer imorgon för bilderna är fortfarande på kameran, men kan säga att dagens tema var: läppar! "Oj, oj" säger jag bara men jag skriver mer om det imorgon!

God natt sov gott alla mina underbara, ni är älskad!


Eyebrows

Ögonbryn och ögonfransar var gårdagens tema.
Let me just tell you, it's not a pease of cake.

När man riktar in sig på ett område så ser man en helt ny värld, som man inte trodde existerade.
De som fotograferar vet att det inte bara är att trycka på en knapp och sen förvänta sig att det fotografiet är med nästa nummer av den hetaste modetidningen. Att få ett bra fotografi krävs mycket jobb och kunskap, många inställningar på kamerna och timmars ljus sättning.

Precis så är det med make up!

Att måla ett par ögonbryn är inte bara att måla på 2 minuter.
Du måste ta tid och titta på hur ögonbrynen växer
Vilket ögonbryn som är lägre ner än det andra
Ska de målas med rund form eller rak form

"Hur kan du göra dessa ögonbryn så lika som möjligt"?



                    Så här blev mitt slutresultat

Eyebrows




 
Det blev ju bra


En dröm har börjat

Mitt största intresse är fotografi, jag fick min första kamera när jag var 6 år.
Mina tre år på gymnasiet byggde upp ett ännu större intresse för fotografi, då jag gick inriktning foto. Under 2009 fick jag upp intresse för modefotografi och hittade på så många projekt jag bara kunde med underbara vänner.
www.emmabergner.se

Från att jag var 14 år så har jag alltid drömt om att gå en make up utbildning, "någon gång i livet ska jag göra det!" Nu gör jag det och det är jättespännande, jag lär mig så mycket som jag inte hade en aning om tidigare. Helt plötsligt öppnas nya drömmar och dörrar i livet.

Möjligheter/drömmar
Egna nya projekt med mina vackra modeller
Samarbeta med min frisör
Jobba i Make up stores butik
Studentskivor/studenten
Kontakt med fotografer
Åka utomlands och festsminka

Finns så många drömmar att jag inte kommer på alla just nu.

 

Tänk att kunna åstadkomma detta
Lev din dröm, det är aldrig för sent!


En början

Ja, men då kör vi!

Har aldrig bloggat eller något liknade så vi får se vad som händer.
Jag kände att de skulle vara kul att testa.

Så, ja men då kör vi!


RSS 2.0